Inteligența emoțională versus inteligența cognitivă

Care este diferența dintre inteligența emoțională și inteligența cognitivă și cum vă ajută  în dezvoltarea carierei?

Inteligența este definită ca o capacitate de a rezolva probleme complicate în situații presante. Oamenii inteligenți obțin note bune la toate subiectele, participă la diferite competiții și în cele din urmă devin câștigători. Nivelurile IQ ale studenților strălucitori sunt mai mari decât omologii lor.

Vă puteți îmbunătăți nivelul cognitiv și IQ într-un timp scurt dacă depuneți eforturi pentru a vă consolida funcțiile creierului. Este posibil să vă puteți construi nivelurile de inteligență și să aveți un avantaj față de ceilalți atunci când urmați anumite activități testate în timp, cum ar fi cele enumerate mai jos:

  • Faceți sport regulat
  • Meditați dimineața și seara
  • Faceți exerciții de respirație
  • Beți cafea și ceai verde
  • Citiți cărți
  • Dormiți câteva ore

Ar trebui să fii mereu activ mental și fizic de cele mai multe ori pentru a-ți îmbunătăți nivelul IQ-ului. Cercetările arată că studenții care participă la concursuri de chestionare online și offline vor avea cele mai bune niveluri de IQ.

Există întotdeauna o dezbatere – Inteligența emoțională versus inteligența cognitivă – Care este mai bună?

Puteți deveni un lider și un mentor puternic doar atunci când dezvoltați nivelurile de inteligență emoțională și cognitivă. Există diferențe între inteligența emoțională și inteligența cognitivă.

Inteligența emoțională este controlul sau exprimarea profesională a emoțiilor tale. Pe de altă parte, inteligența cognitivă nu este altceva decât să înveți lucruri noi, să memorezi și să-ți amintești de noi lecții. Inteligența cognitivă se ocupă de abilitățile de rezolvare a problemelor, iar inteligența emoțională se ocupă de emoții și expresii.

Ar trebui să învățați să gestionați decent furia. Angajații pot crește în spațiul lor de lucru și pot ajunge în poziții superioare numai atunci când își exprimă sentimentele profesional.

Există metode testate în timp pentru a vă exprima emoțiile, furia și sentimentele asupra celorlalți. Puteți stabili o întâlnire și vă puteți exprima profesional sentimentele. Abuzarea prietenilor apropiați sau a membrilor familiei în fața vecinilor sau a altora este un mod indecent de a gestiona problemele.

Învățați din greșeli și îmbunătățiți-vă nivelurile de inteligență emoțională

Exprimarea furiei nu este o greșeală. Metodele pe care le adoptați în timp ce vă exprimați furia ar trebui să fie într-o manieră decentă. Nu vă atacați fizic inamicii, ci urmați procedurile legale, cum ar fi eliberarea notificărilor legale. Vă va ajuta să vă îmbunătățiți nivelul de inteligență emoțională.

Comunicați-vă intențiile reale verbal sau oral prin canale adecvate, cum ar fi scrisorile, înregistrările, corespondența și discuțiile. Este mai bine să vă exprimați sentimentele într-un mod calm decât situația să degenereze.

 Puteți dezvolta cea mai bună relație cu seniorii, colegii și prietenii dvs. atunci când începeți să vă consolidați și să vă îmbunătățiți nivelurile de inteligență emoțională.

Inteligența cognitivă joacă un rol critic în configurația corporativă?

Acum veți putea răspunde în detaliu dacă cineva vă pune o întrebare – explicați inteligența emoțională versus inteligența cognitivă? Inteligența cognitivă joacă un rol vital în configurația de birou și corporativă.

Interviul de angajare/promovare poate veni cu o întrebare – Puteți explica importanța îmbunătățirii inteligenței cognitive? Este mai bine dacă aveți o înțelegere aprofundată a inteligenței cognitive. Numai atunci este posibil să răspundem cu exactitate la întrebarea de mai sus.

Funcțiile cognitive implică îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor, învățarea de noi subiecte, transmiterea judecăților, îmbunătățirea puterii memoriei și interpretările verbale. Este mai mult o abilitate mentală decât emoții și sentimente.

Puteți deveni un lider de echipă și puteți progresa în carieră numai atunci când îmbunătățiți nivelurile de inteligență emoțională  și cognitivă. Ambele sunt fețe diferite ale aceleiași monede. Trebuie să fii tolerant, pașnic, puternic și inteligent la locul de muncă. Supraveghetorii și managerii de top vă vor urmări toate activitățile din apropiere și vă vor judeca nivelurile de inteligență emoțională și cognitivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *