De ce este importantă inteligența emoțională la locul de muncă?

Inteligența emoțională înseamnă identificarea, înțelegerea, gestionarea și valorificarea emoțiilor cuiva. Te poate surprinde, dar inteligența emoțională este necesară la locul de muncă. Este adesea necesară atunci când interacționezi cu ceilalți la locul de muncă.

Datorită inteligenței emoționale, ar trebui să poți citi mai bine emoțiile celorlalți și să le evaluezi corect sentimentele. De aceea, inteligența emoțională la locul de muncă este atât necesară, cât și esențială.

Inteligența emoțională este un concept important care poate ajuta; oferă carierei tale un impuls mult dorit și chiar îmbunățește-ți performanța pe termen lung. Este unul dintre motivele pentru care inteligența emoțională la locul de muncă este atât crucială, cât și esențială.

În plus, angajații inteligenți din punct de vedere emoțional îți poate ajuta compania să atingă o cultură pozitivă a muncii, o mai bună comunicare în cadrul biroului și rezultate.

Pe de altă parte, personalului neinteligent din punct de vedere emoțional le este adesea greu să-și controleze emoțiile de bază. Ei acționează adesea pe baza unui impuls, mai degrabă decât pe orice motiv solid. Și de aceea, astfel de oameni nu sunt adesea doriti de organizații în general, pentru simplul motiv că sunt predispuși să facă greșeli la locul de muncă. Să aruncăm o privire mai atentă la Inteligența Emoțională, nu?

Inteligența emoțională și importanța ei la locul de muncă:

Inteligența emoțională joacă un rol vital la birou în aceste zile. Indiferent dacă se datorează presiunii mari sub care se lucrează sau din cauza volumului de lucru, Inteligența emoțională a devenit o necesitate la locul de muncă. Aruncă o privire la câteva beneficii ale inteligenței emoționale la locul de muncă.

  • A fi concentrat către obiectivul companiei, indiferent de diferitele obstacole.
  • Comunicare mai bună la birou.
  • Motivație mai mare în rândul forței de muncă datorită capacității lor de a înțelege mai bine emoțiile.
  • A avea o perspectivă pozitivă.
  • Eficiență mai bună la birou datorită personalului plin de compasiune și capacității de a decide ce este potrivit pentru toată lumea.
  • Oferă carierei tale un impuls atât de necesar datorită inteligenței emoționale ridicate.

Satisfacția muncii:

Te simți nemulțumit de jobul tău actual? Ar putea fi pentru că îți lipsește inteligența emoțională. Mai simplu spus, un nivel de inteligență emoțională ridicat îți oferă o stimă de sine ridicată și te ajută să-ți evaluezi contribuția. De asemenea, te ajută să îți evaluezo cariera și progresul până în prezent.

Datorită inteligenței emoționale, ar trebui să poți lua o decizie în cunoștință de cauză și să iei decizia potrivită cu privire la satisfacția ta actuală la locul de muncă. Desigur, mulți factori intră în joc în ceea ce privește satisfacția în muncă. Dar a fi inteligent din punct de vedere emoțional ar trebui să îți permită să evaluezi acești factori în mod corespunzător înainte de a lua orice decizie.

Performanta la locul de munca:

Inteligența emoțională joacă un rol esențial în ceea ce privește performanța la locul de muncă. Mai multe studii din trecutul recent au evidențiat faptul că inteligența emoțională este unul dintre cei mai puternici predictori ai competenței de muncă. Și de aceea majoritatea recrutorilor se concentrează adesea pe inteligenta emoțională în timpul interviului lor cu solicitantul. Inteligența emoțională este adesea factorul de discernământ între cei buni performanți și cei de top. De aceea ar trebui să te asiguri că ai inteligenta emoțională necesară înainte de a participa la interviul oficial.

Autogestionare:

Când vine vorba de inteligența emoțională, poți să-ți identifici emoțiile. Poți să le gestionezi, ceea ce este esențial la locul de muncă. A avea control complet asupra emoțiilor tale este necesar în ceea ce privește locul de muncă, deoarece îți poate afecta încrederea în sine și, la rândul său, performanța la locul de muncă. A avea inteligența emoțională înseamnă a identifica emoțiile supărătoare și a le relega pe fundal pe măsură ce te concentrezi pe cele pozitive. Și asta trebuie să faci la locul de muncă. În principal, emoțiile negative pot și îți vor afecta procesul de luare a deciziilor și, la rândul lor, îți vor afecta performanța la locul de muncă. De aceea, trebuie să-ți autogestionezi emoțiile pentru a te asigura că cele negative sunt izgonite în plan secundar.

Motivație:

Când vine vorba de inteligența emoțională, vei descoperi că nivelul ridicat este adesea derivat din îndeplinirea obiectivului cuiva la birou. Ai reușit să dezvolți inteligența emoțională necesară.

Ca rezultat, te-ai simți mai motivat să-ți împlinești obiectivul la birou și să performezi mai bine. În plus, această motivație ar trebui să îți permită să accepți provocări noi, să le remediezi și să cauți și mai multe. Drept urmare, compania ta este obligată să-și îmbunătățească rezultatele și chiar să performeze mai bine.

După cum arată editorialul, este întotdeauna o idee bună să ai abilitățile necesare de inteligență emoțională înainte de a face parte din forța de muncă. Odată ce ai abilitățile necesare, le poți utiliza pentru a-ți îmbunătăți performanța la locul de muncă și pentru a crește performanța generală a companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: