Cele mai bune animale de companie pentru copii

Animalele de companie pot juca un rol important în îmbunătățirea sănătății, inclusiv pentru copiii tăi. Deținerea unui animal de companie pentru prima dată poate fi o parte interesantă a creșterii. Animalele de companie pot servi multor scopuri în viața copilului tău, cum ar fi să-l ajuți să proceseze emoțiile. Deținerea unui animal de companie îi poate ajuta și pe copii să exerseze grija față de ceilalți, să aibă răbdare și să simtă empatie.

Este esențial să ai o conversație deschisă despre animalul de companie potrivit pentru copilul tău.

Alegerea unui animal de companie

Alegerea animalului de companie potrivit te va ajuta pe tine și pe copilul tău să aveți o experiență pozitivă de deținere a animalelor de companie. Aceste opt animale de companie sunt cunoscute pentru că sunt prietenoase cu copiii:

  • Câini.

Câinii sunt bine cunoscuți ca animale de companie clasice de familie. Câinii sunt sau pot fi dresați, iar copiii pot beneficia și de acest proces. Părinții îi pot ajuta pe copii să învețe să stabilească rutine pentru hrănirea câinelui, scoaterea lor în pauze de baie și exerciții fizice.

Jocul cu câinii este o modalitate excelentă pentru copii de a se menține activi, iar câinii îi pot ajuta pe copii să învețe și despre compasiune și socializare. Labrador retriever, golden retriever, beagles și collies sunt toate alegeri populare pentru câinii de familie. Copiii mici pot avea nevoie de supraveghere, în special cu câinii mari. Durata de viață a câinilor variază, câinii mici trăind mai mult decât câinii foarte mari. Câinii sunt un angajament pe termen lung, cu o vârstă medie de aproximativ 11 ani.

  • Pisicile.

Pisicile sunt un alt animal de companie popular, cunoscut pentru ușurința lor relativă de îngrijire. A învăța să hrănești și să îngrijești pisicile și să le cureți așternutul poate ajuta copiii să învețe ce înseamnă a fi responsabil cu animale de companie. Pisicile sunt moi și adesea au un consum redus de energie și pot fi buni însoțitori pentru copiii mai mici. A avea un animal de companie cu blană în casă poate chiar stimula sistemul imunitar al copiilor, făcându-i mai puțin probabil să dezvolte alergii pe măsură ce cresc. Pisicile trăiesc aproximativ 15 ani, sau uneori mai mult, ceea ce le face un angajament pe termen lung.

  • Hamsterii.

Hamsterii sunt un animal de companie obișnuit pentru copii, deoarece sunt ușor de îngrijit. Ei pot mușca ocazional, așa că fii cu ochii pe ei cu copiii mai mici. Hamsterii de rasă mai mare, cum ar fi hamsterii sirieni, sunt mai puțin agresivi. Hamsterii trăiesc de obicei aproximativ trei ani.

  • Iepurii.

Iepurii sunt animale de companie populare pentru copiii mici. Sunt foarte moi și drăguți și sunt destul de calmi și ușor de îndurat – și mai puțin probabil să muște – în comparație cu alte animale de companie mici. Copilul tău va avea nevoie de supravegherea unui adult atunci când are grijă de aceste animale pentru a se asigura că nimeni nu se joacă prea agresiv. A avea iepuri sterilizați poate ajuta la limitarea agresiunii, mai ales dacă aveți doi sau mai mulți iepuri împreună. Pot trăi de la 8 până la 12 ani și necesită o dietă ușoară.

  • Aricii.

 Aricii pot fi animale de companie distractive pentru copilul tău. Dacă sunt manipulați în tinerețe, aricii pot învăța să fie sociabili cu copilul. Sunt mai predispuși la probleme de sănătate decât alte animale de companie, dar au o durată de viață de aproximativ cinci până la șapte ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: