Cele mai bune 5 scene din Breaking Bad

 1. Moartea lui Gustavo Fring

  Moartea lui Gustavo Fring este cu siguranță una dintre cele mai memorabile scene TV vreodată și, probabil, cea mai bună scenă din Breaking Bad. Pe măsură ce Gustavo ajunge la azilul de bătrâni, fără să știe că este pe cale să moară, muzica creează tensiunea pentru confruntarea finală dintre el și Hector Salamanca. Conversația lor este tensionată, dar execuția perfectă vine de la schimbarea chipului lui Hector în cel de furie și reacția și țipătul lui Gus când știe ce se întâmplă. În plus, Gus iese din cameră, păcălind pentru scurt timp publicul să creadă că a supraviețuit cumva, înainte să vedem că jumătate din corp lipsește, înainte de a se prăbuși.

  2. Schimbul de focuri din deșert

  Confruntarea în deșert dintre Walter White, Hank Schrader și gașca lui Jack are loc în două episoade, dar are unul dintre cele mai tensionate momente din serial. De îndată ce Walt îl sună pe Jack, greutatea sosirii lor planează asupra scenei. Walt și Hank au confruntarea lor finală, apoi gașca sosește în sfârșit și urmează schimbul de focuri. Cea mai intensă parte a scenei îl găsește pe Walt pledând pentru viața lui Hank, în timp ce Hank își păstrează integritatea până în momentul execuției sale. Glonțul este tras, lăsându-l pe Walt uluit de șoc.

  3. Crimele din închisoare

  Crimele din închisoare din sezonul 5 demonstrează cât de puternic a devenit Walter White. Cu Gus în afara drumului, Heisenberg domnește și lucrează pentru a elimina orice amenințare cu 10 crime în  închisoare într-un interval de două minute, juxtapuse cu muzică pașnică și calmă. Montajul crimelor este brutal de violent, contrastat cu Walter White în casa lui, gândindu-se la acțiune, oglindind scena botezului din Nașul. Iluminatul din camera lui Walt amintește chiar de saga clasică a mafioților.

  4. Victoria și moartea lui Heisenberg

  Ultima lovitură de geniu a lui Walter White vine în finalul serialului, când elimină gașca lui Jack cu o turelă de mitralieră, salvându-l pe Jesse de un an de tortură. În ultimele sale momente, Walter termină uciderea dușmanilor, răzbună moartea lui Hank, îi asigură familiei averea sa și apoi moare în propriile condiții într-un laborator de metanfetamina. Sfârșitul unui serial TV poate face sau rupe moștenirea acestuia, iar momentele de încheiere ale lui Breaking Bad au împlinit serialul ca fiind unul dintre cele mai grozave vreodată.

  5. Jesse îl ucide pe Gale

  Finalul sezonului 3 întrunește unul dintre cele mai emoționante momente din Breaking Bad, când Gale Boetticher a fost ucis de mâna lui Jesse pentru a elimina orice competiție pentru gătit metanfetamina. Geniul subtil al scenei este configurația de la începutul episodului, care arată că Gale cânta în mod obișnuit muzică în apartamentul său, făcând să se simtă natural pentru ca mai târziu să  rateze apelul telefonic de avertizare din cauza zgomotelor, care i-ar fi putut salva viața. Jesse vine apoi să-l împuște, tremurând de vinovăție pentru ceea ce urmează să facă. Ambii actori sunt excepționali în scenă, interpretarea de frică și confuzie a lui David Costabile adăugând o mare greutate emoțională uciderii sale.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *