8 seriale cu supereroi care au cucerit micul ecran

Categoria de seriale cu supereroi continuă să preia micul ecran, cu mai multe emisiuni care apar în stânga și în dreapta în fiecare serviciu de streaming. Dar, având atâtea opțiuni, de unde știi care merită timpul tău? În acest articol, vom arunca o privire la unele dintre cele mai bune seriale TV cu supereroi create vreodată și vom vedea ce le face să iasă în evidență față de celelalte. Așadar, fără alte prelungiri, iată alegerile noastre de top pentru cele mai impresionante seriale TV cu supereroi din toate timpurile.

  1. Legends of Tomorrow (2016-2022, 7 sezoane – 110 episoade)

Legends of Tomorrow este un serial TV incredibil cu supereroi care a rulat timp de șapte sezoane pe The CW. Bazat pe personajele DC Comics, urmărește aventurile unei echipe de supereroi de peste tot din timp, care se unesc pentru a lupta cu forțele interdimensionale pentru a proteja cronologia și întreaga umanitate.

Cu poveștile sale captivante, secvențele palpitante și momentele pline de acțiune, este ușor de înțeles de ce acest spectacol a devenit atât de popular în rândul spectatorilor de la premiera sa din 2016. Dar personajele distincte ale serialului sunt cele care fac serialul diferit de altele. Fiecare își aduce personalitatea și setul de abilități unice pe masă, creând o chimie între ei care te face să te atașezi de ei și mai mult pe măsură ce merg în călătoriile lor epice.

De la Sara Lance/White Canary (Caity Lotz) la Ava Sharpe (Jes Macallan), fiecare personaj are o poveste și o evoluție distinctă pe tot parcursul serialului, ceea ce face dificil să nu te atașezi emoțional pe măsură ce îi vezi cum se apropie de-a lungul timpului.

2. Arrow (2012-2020, 8 sezoane – 170 de episoade)

Arrow spune povestea lui Oliver Queen (Stephen Amell), un playboy miliardar despre care se credea că a murit după ce a rămas blocat pe o insulă timp de cinci ani. Când se întoarce acasă, descoperă că Star City este afectat de crimă și corupție, așa că decide să își facă misiunea de a curăța orașul natal de elementul criminal, folosindu-se doar de abilitățile sale de arcaș.

Arrow a fost lăudat atât de critici, cât și de fani pentru scrisul său puternic și atenția la detalii atunci când vine vorba de a rămâne fidel materialului original. Spectacolul a avut atât de mult succes încât a dat naștere unui univers de spin-off interconectate, inclusiv The Flash, Supergirl, DC’s Legends of Tomorrow, Black Lightning și Superman și Lois.

3. The Flash (2014-2023, 9 sezoane – 184 de episoade)

The Flash urmărește povestea lui Barry Allen (Grant Gustin), un criminalist din Central City, care a fost lovit de fulger și a câștigat, ca urmare, o viteză supraomenească. El își folosește noile puteri pentru a-și proteja orașul natal și oamenii pe care îi iubește de criminali, inclusiv de alții care au și ei dobândit abilități supraomenești, dar care le utilează într-un scop negativ.

Critica a fost în general foarte pozitivă cu privire la The Flash. Serialul deține în prezent un rating de 89% pe Rotten Tomatoes, cu laude pentru personajele sale bine dezvoltate, poveștile convingătoare și efectele vizuale impresionante. De asemenea, a fost lăudat pentru tonul său liniștit, făcându-l o vizionare plăcută atât pentru fanii de benzi desenate, cât și pentru spectatorii ocazionali, obișnuiți.

Mai mult, The Flash este unul dintre puținele seriale cu supereroi care au reușit efectiv ideea de Pământ alternativ, care introduce versiuni diferite ale personajelor serialului interpretate de aceiași actori.

4. The Boys (2019-, 3 sezoane – 24 de episoade)

Bazat pe benzile desenate cu același nume de Garth Ennis și Darick Robertson, The Boys de la Amazon Prime Video urmărește echipa eponimă de justițiari în timp ce luptă împotriva persoanelor cu superputeri care abuzează de abilitățile lor.

Spre deosebire de majoritatea emisiunilor TV cu supereroi, The Boys oferă o privire serioasă asupra lumii supereroilor, explorând teme de corupție, putere și moralitate. Are, de asemenea, o distribuție excelentă de actori, cu Karl Urban, Jack Quaid și Antony Starr conducând drumul. Și, cu un stil îndrăzneț și izbitor, The Boys oferă fanilor supereroilor o perspectivă nouă asupra genului.

În iunie 2022, The Boys a fost reînnoit pentru sezonul 4.

5. Smallville (2001-2011, 10 sezoane – 216 episoade)

Smallville este o emisiune TV cu supereroi îndrăgită, care urmărește povestea despre maturitate a unui tânăr Clark Kent (Tom Welling). Cu imaginile și poveștile sale incredibile, spectacolul servește drept introducere perfectă pentru Superman și miturile sale.

Farmecul orașului mic din Smallville te va face să simți că faci parte din acțiune și te va ajuta să te conectezi cu călătoria lui Clark în moduri surprinzătoare. Serialul are loc în anii adolescenței lui Clark, după ce acesta își descoperă puterile, dar înainte de a deveni Superman.

În serial, Clark se luptă cu demonii interiori, precum și cu cei exteriori, ghidat de mentori precum Jonathan și Martha Kent, Lex Luthor, Lois Lane și Chloe Sullivan, printre alții. Fiecare episod prezintă mai multe puncte interesante ale intrigii axate pe dezvoltarea personajelor emisiunii, prezentând și aventuri fantastice.

De la ploi de meteori la invazii extraterestre – Smallville are totul! Toate aceste elemente combinate au creat o emisiune TV epică cu supereroi, care va rămâne emblematică pentru totdeauna.

6. Marvel’s Jessica Jones (2015-2019, 3 sezoane – 39 de episoade)

Marvel’s Jessica Jones a fost un succes absolut printre fanii supereroilor când a fost difuzat pentru prima dată în 2015. Urmărește povestea personajului titular (Krysten Ritter), un fost supererou devenit detectiv particular care se luptă să facă față trecutului ei traumatizant și puterilor misterioase. Jessica a trecut prin multe, dar reușește să-și găsească puterea în ea însăși și să-și folosească darurile pentru a face bine.

În general, criticii au considerat că Jessica Jones este un spectacol puternic și convingător. În prezent, deține un rating impresionant de 94% pe Rotten Tomatoes, mulți critici lăudându-i tonul întunecat și murdar, performanțele puternice și povestea convingătoare. Mulți au lăudat, de asemenea, abordarea îndrăzneață a serialului cu privire la probleme precum consimțământul, abuzul și trauma.

7. Agents of S.H.I.E.L.D (2013-2020, 7 sezoane – 136 de episoade)

Bazat pe organizația Marvel Comics S.H.I.E.L.D. (agenție de menținere a păcii și de spionaj într-o lume a supereroilor), acest serial live-action ABC îl are în rolul principal pe Clark Gregg, interpretându-l pe Phil Coulson, reluând rolul din seria de filme, alături de Ming-Na Wen, Brett Dalton, Chloe Bennet, Iain De Caestecker și Elizabeth Henstridge. În acest serial, agenții S.H.I.E.L.D. se confruntă cu diverse cazuri și inamici neobișnuiți, inclusiv Hydra, Inhumans, Life Model Decoys și specii extraterestre precum Kree și Chronicoms.

Pe parcursul celor șapte sezoane, Agents of S.H.I.E.L.D. a câștigat laude pentru personajele sale puternice și poveștile distractive. În timp ce unii critici au remarcat că serialul poate fi puțin lent uneori, cei mai mulți au lăudat serialul pentru disponibilitatea de a-și asuma riscuri și capacitatea de a spune povești care se conectează cu filmele Marvel Cinematic Universe.

8. Marvel’s The Punisher (2017-2019, 2 sezoane – 26 de episoade)

Marvel’s The Punisher îl urmărește pe Frank Castle (Jon Bernthal) în timp ce navighează în viață după ce familia sa a fost ucisă de membri ai lumii interlope criminale. El decide să ia dreptatea în propriile mâini și merge într-o misiune de a-i pedepsi pe cei responsabili de moartea familiei sale. Călătoria lui îl poartă pe drumuri întunecate cu întorsături neașteptate, serialul devenind astfel o plimbare interesantă de-a lungul celor două sezoane.

Pe lângă performanța impresionantă a lui Bernthal ca personajul principal, serialul prezintă și mulți alți actori de top precum Ben Barnes, Ebon Moss-Bachrach, Amber Rose Revah și Daniel Webber. De asemenea, are o mulțime de secvențe de acțiune care vor ține cu siguranță spectatorii în suspans.

Dar ceea ce face cu adevărat această serie să iasă în evidență este explorarea temelor importante precum PTSD, vinovăția, pierderea și răscumpărarea – toate prin ochii lui Castle. Una peste alta, este un spectacol captivant care te va prinde până la sfârșit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: