Pentru a avea succes în orice afacere, un antreprenor trebuie să folosească resursele disponibile pe care le are la dispoziție, limitând în același timp împrumutul de fonduri. Deținerea de 100% a afacerii și a nu renunța la un pachet de acțiuni către un investitor se află pe lista de dorințe a fiecărui antreprenor. Acest lucru poate fi realizat cu ceea ce se numește bootstrapping. Odată ce cineva devine un bootstrapper, nimeni nu o să-l streseze, întrebând ce a făcut sau spunându-i cum ar trebui să-și conducă afacerea.
Bootstrapping-ul vine cu o gamă largă de beneficii pentru antreprenori. Pentru început, afacerea nu va fi îndatorată niciunui investitor. În al doilea rând, nu veți fi sub nicio presiune pentru a rambursa orice formă de împrumut de afaceri către o instituție financiară. Mulți oameni care au idei de afaceri fantastice au o mentalitate de împrumut, astfel încât cred că trebuie să aibă mii de dolari ca capital de pornire, ceea ce este o concepție absolut greșită.
Bootstrapping înseamnă să folosești puținul pe care îl ai ca și capital de pornire pentru afacere. Când se realizează profituri mici, trebuie să le reintroduci în afacere. Procedând astfel, afacerea va experimenta o creștere. Întrebarea de un milion de dolari pusă de mulți antreprenori este „cum pot învăța arta de a-mi porni afacerea?”. Iată o descriere vie a 25 de idei de business bootstrap pe care trebuie să le cunoașteți.
1. Căutați o afacere care are nevoie de mai puțin capital de pornire
Înființarea unui restaurant de talie mondială sună ca o idee minunată, nu? Mulți dintre noi, evident, ne-ar plăcea să deținem unul. Cu toate acestea, o astfel de investiție necesită o cantitate imensă de injecție de capital. Astfel, este bine să-l punem ca obiectiv pe termen lung. Dacă ai mai puțin capital, este indicat să începi cu un food truck și să acumulezi suficiente profituri pentru a-ți începe restaurantul.
2. Afaceri care generează numerar rapid
Deoarece nu aveți o sumă mare de capital pentru a începe o afacere mare, vă recomandăm să utilizați puținul capital pe care îl aveți și să investiți într-o afacere pregătită pentru piață. Căutați o afacere care generează profituri imediate, astfel încât să puteți reintroduce profiturile în afacere. Acest lucru vă va permite să acumulați finanțarea de care aveți nevoie pentru a demara o afacere mare.
3. Testează apele
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face vreodată ca antreprenor este să renunți la locul de muncă crezând că afacerea ta va avea un succes imediat peste noapte. Pentru a evita dezamăgirea, porniți ideea dvs. de afaceri ca o afacere cu jumătate de normă și analizați progresul și, mai târziu, aruncați-vă în ea.
4. Încercați bartering
Când porniți o afacere , este înțelept să vă conservați capitalul de pornire cât mai mult posibil. Aceasta înseamnă că puteți schimba produsele de care aveți nevoie cu produsele de care altcineva are nevoie. Cu acest tip de schimb, totuși, asigurați-vă că produsele pe care le schimbați sunt de valoare egală.
5. Reduceți-vă cheltuielile
Dacă intenționați să vă porniți cu succes afacerea, una dintre cele mai bune metode este să vă reduceți cheltuielile zilnice. De exemplu, vă puteți începe afacerea de acasă pentru a evita plățile lunare de chirie. Poți să mergi câteva zile fără să ieși la prânz?
6. Faceți un parteneriat
După cum s-a explicat în #3 de mai sus, este bine să-ți pornești afacerea ca lucru cu jumătate de normă. Cu aceasta, poți căuta un partener cu abilități diferite pe care nu le ai și poți să te asociezi cu el. De asemenea, partenerul ar trebui să fie disponibil ori de câte ori sunteți ținut la locul de muncă. Acesta este cel mai bun mod de a conduce o afacere mică fără cheltuieli mari și stres suplimentar.
7. Încorporați-vă afacerea online
Mulți antreprenori le este greu să-și susțină afacerile la început, mai ales atunci când profiturile sunt mai mici decât se așteptau. Din acest motiv, este bine să protejezi orice ai prin limitarea răspunderii personale. Luați în considerare încorporarea afacerii dvs. online, astfel încât, dacă sunteți dat în judecată de un client, bunurile dvs. personale sunt protejate.
8. Efectuați o cercetare amănunțită de piață
Ca antreprenor, efectuarea de cercetări pe piață și cunoașterea tuturor dinamicii în care va fi implicată afacerea dvs. limitează șansa de eșec. În aceeași notă, nu veți avea niciodată nevoie de o infuzie de capital de la altcineva, fiind bine pregătit. Există instrumente grozave, cum ar fi Survey Monkey, care vă pot ajuta să faceți sondaje online pentru clienți.
9. Folosiți-vă economiile ca capital
Pentru a evita împrumutul de fonduri și recurgerea la carduri de credit personale și/sau de afaceri , cel mai bun mod de a-ți porni afacerea este să colectezi toate economiile pe care le ai și să le folosești drept capital de pornire . Acest lucru vă face mai ușor să depindeți de dvs. în gestionarea tuturor costurilor implicate în afacerea dvs. Cu toate acestea, aveți grijă să nu vă scufundați în economiile pentru pensie, deoarece este posibil să nu le plătiți niciodată înapoi.
10. Aveți un plan de afaceri adecvat
Un plan de afaceri acționează ca un ghid pentru tot ceea ce trebuie să realizeze afacerea ta. Astfel, un plan de afaceri bine realizat vă va asigura întotdeauna că nu vă irosiți capitalul prin cumpărarea impulsionată sau prin cheltuieli inutile care ar putea duce la o scădere a numerarului în întreprinderea dumneavoastră.
11. Lucrați de acasă
Plata lunară a chiriei biroului este una dintre cele mai obositoare cheltuieli la care vă puteți supune atunci când vă începeți afacerea. Dacă poți lucra confortabil de acasă și oferi toate serviciile de care au nevoie clienții tăi, atunci vei putea economisi mulți bani. Nu doar economisiți, economisiți și investiți înapoi în afacerea dvs. pentru extindere.
12. Nu vă grăbiți să aveți spațiu de birou
În calitate de antreprenor care începe o afacere, nu este indicat să cauți un spațiu de birou decât dacă ai văzut că cererea de pe piață pentru produsele tale este mare. Acest lucru se datorează faptului că un birou are nevoie de echipamente noi, mobilier de birou și poate un membru suplimentar al personalului, toate acestea sunt cheltuieli suplimentare. Dacă puteți opera fără un birou, atunci faceți acest lucru.
13. Insistați asupra plăților imediate
O altă idee grozavă pentru a-ți porni afacerea este să te asiguri că toți clienții tăi plătesc pentru achiziția produselor lor instantaneu, în loc să-și finanțeze achiziția . Acest lucru vă va face mai ușor să faceți alte achiziții mai devreme decât mai târziu și să continuați să investiți bani înapoi în afacere. Timpul înseamnă bani și, prin urmare, cu cât plățile sunt mai devreme, cu atât mai bine.
14. Evitați achizițiile inutile
Scopul principal de a începe afacerea dvs. este acela de a vă asigura că numai capitalul dumneavoastră conduce afacerea fără a fi nevoie de infuzie de capital din orice altă sursă. Prin urmare, orice antreprenor care este serios în ceea ce privește afacerea lui ar trebui să nu se implice în cheltuieli inutile.
15. Urmăriți fluxul de numerar
O afacere care este stabilă financiar va crește și se va extinde mereu. Acest lucru ar trebui să marcheze fundația pentru tine. Urmăriți cu atenție orice numerar care intră sau iese din afacere. Fă-o zilnic. Căutați un program de contabilitate care să vă sincronizeze contul bancar online pentru a avea întotdeauna starea financiară în timp real a afacerii dvs.
16. Urmăriți toate facturile
Una dintre cauzele majore ale eșecului afacerii sunt datoriile neperformante. Există tendința ca antreprenorii să uite mereu să urmărească toate facturile și creanțele afacerii. Prin urmare, ar trebui să descărcați una dintre aplicațiile gratuite de facturare pentru afacerea dvs., care vă va facilita trimiterea de mesaje de memento și urmărirea datoriilor care sunt restante.
17. Nu angajați, ci externalizați
Înțelegem că, la un moment dat sau altul, cu siguranță vei avea nevoie de cineva care poate să dezvolte un site web pentru afacerea ta. Cu toate acestea, nu trebuie să angajezi pe cineva permanent pentru a face acest lucru. Cel mai bun mod este să externalizezi angajații și să-i plătești fie pe oră, fie zilnic, în loc să-i angajezi permanent și să le dai salarii lunare.
18. Folosiți membrii familiei
Când vine vorba de a vă muta mobila, evitați să angajați pe cineva care să o facă pentru dvs. așteptând plata. Fii cât mai economic posibil pentru a-ți crește economiile. Încercați să contactați unii dintre membrii familiei dvs. pentru ajutor și să vedeți dacă vă vor face o favoare în loc să angajați pe cineva care la sfârșitul zilei ar cere plata.
19. Integrarea marketingului digital
Metodele tradiționale de publicitate, cum ar fi posturile de radio și TV, sunt aproape depășite. Rețelele sociale sunt noul lucru din oraș, cu o capacitate de neegalat de a aduna fani și adepți. Asigurați-vă că afacerea dvs. are o prezență online și promovați-vă toate produsele de acolo, la costuri nu prea mici.
20. Îmbunătățiți-vă imaginea
Pentru orice afacere, imaginea este totul. Astfel, trebuie să vă asigurați că site-ul dvs., precum și conturile de social media, au fotografii și grafică de cea mai bună calitate, care sunt atrăgătoare pentru ochiul unui potențial client.
21. Păstrează-ți banii
Nu fi tentat să cheltuiești profiturile obținute prin investiția ta. Mulți antreprenori tind să ia profiturile din afacere cumpărând mobilier de birou sau mașini de lux pentru a impresiona clienții. Rezistați la toate acestea și investiți-vă finanțele în noi tehnologii care vă vor stimula afacerea.
22. Evitați cumpărarea pe impuls
Pentru a-ți porni afacerea corect, trebuie să te ferești de cumpărături impulsive. Aveți întotdeauna un buget pentru nevoile dvs. și asigurați-vă că îl respectați, evitând să cumpărați lucruri care nu sunt în bugetul dvs.
23. Utilizați plăți amânate de la furnizor
Dacă doriți să vă asigurați pe deplin că afacerea dvs. este complet bootstrap, trebuie respectată o regulă. Regula este să se asigure că intrările de numerar sunt mai mari decât fluxurile de numerar ieșite. Una dintre cele mai bune modalități de a reduce fluxul de numerar este să vă plătiți furnizorii la o dată ulterioară, după ce ați vândut deja produsele. Când utilizați acest sfat, asigurați-vă întotdeauna că plătiți datoriile după ce produsele sunt vândute, pentru a evita acumularea de datorii.
24. Închirierea echipamentelor
Vine un moment în care afacerea ta ar putea avea nevoie de anumite utilaje. Deoarece aceste mașini pot fi folosite din când în când în afacerea dvs., este mai bine să le închiriați de la o altă companie, deoarece este mai ieftin decât cumpărarea.
25. Aveți planuri de viitor
A începe cu ceva mic nu înseamnă că ar trebui doar să pui fundația ușor. Aveți un plan strategic pentru afacere. Continuați și deschideți un cont de afaceri separat pentru afacere și lucrați din greu pentru a stabili un scor de credit ridicat. De asemenea, stabiliți o zonă pentru extindere printre multe alte probleme care ar putea beneficia afacerea în viitor.